Follow by Email

söndag 23 september 2012

Kesselheim - Klotten (23 sept) 57 km.

Avfärd från "Rheintal" i Kesselheim.

Eckhardt, gammal långturcyklist, gick med oss en bra stund för att visa vägen.

Motorvägsbron i Winningen.


Gondorf.

Vårt hotell "Zur Linde" i Klotten.

En liten bilfärja alldeles nedanför balkongen.

Fin utsikt över Mosel.
Tack Håkan, Lena, Lisa, Lasse, Annika, Ewa, Anders, Birgitta, Jocke, Pelle, Brittmarie m.fl för kommentarer, sms och samtal! Har fortfarande inte lärt mig att svara här, men ni ska veta att det är jättekul att få dem!
Morgonen var gråkall, men snart kom solen fram. Vi såg fram mot att anlända till "Deutsches Eck", platsen där Mosel och Rhen möts. Dock höll man på med att bygga nya översvämningsskydd där, så platsen var avspärrad och man hade gjort en "Umleitung". Detta gjorde att vi blev lite osäkra på var exakt vi befann oss i Koblenz och bad fyra olika människor peka ut på vår karta var vi befann oss. Vi fick fyra olika förslag!!! Den femte skrattade hånfullt åt oss och satte fingret på byn Kesselheim, där vi startat på morgonen!!! Han sa sig t.o.m. bo där, så han var alldeles säker! Hade vi gjort en sån dundertabbe? Vi trodde oss veta ganska ungefär var vi var, men hittade inte några skyltar som bekräftade. Så träffade vi Eckhard, en sympatisk man i 75-årsåldern. Han gav oss självförtroendet åter, och berättade att alla skyltar tagits bort för ett tag sedan. Varför visste han inte. Han GICK med oss någon km och visade sedan var cykelvägen mot Cochem började. Han berättade att han gjort cykelturer på uppåt 500 mil i sin ungdom, bl.a. runt hela Östersjön och en tur till Grekland-Turkiet! Min vana trogen, då vi träffar såna människor, gav jag honom vårt kort och bjöd in till en Ölandsvistelse. Han ville i sin tur bjuda hem oss på kaffe, men då vi bara kommit en mil, avböjde vi, något vi senare ångrade! Får se om han hör av sig via mailen! Skulle vara kul!
Så cyklade vi då längs Mosel!!! Den människa är inte född, som kan motstå att låta sig förföras och lockas av alla dessa underbara små byar alldeles invid floden! Solen fick temperaturen att stiga till ca 20 grader! Lunch avnjöts i Hatzenport, där gårdagens inlägg gick upp "i molnet" via restaurangens wifi. Varje minut av cyklingen är som en god karamell att suga på, den får inte ta slut för fort!
Har tagit in på ett hotell i Klotten, rummet har balkong mot floden, 25 meter från oss. Gissa om ankomstwhiskyn var njutbar där!
Har ätit en Cordon Bleu på kycklingfile, som smakade underbart! Hotellets wifi klarade inte riktigt av att låta oss se Aktuellt, men vi är ändå så trötta efter cyklingen och maten att det kvittar!
Mer Mosel imorgon!Bonn - Kesselheim ( 8 km norr Koblenz) (22 sept) 65 km.

Drog ut på frukosten, eftersom det regnade. Och för att den var så dyr! Notan specifierade den till 10€ per man, hotellet självt kostade bara 57€. Och det är just DET, som har blivit Inga-Lis dilemma: kostar det så mycket, så ska jag ha valuta för pengarna! Vi knör i oss dubbelt så många smörgåsar som hemma, hinkar litervis med apelsinjuice och torterar kaffeapparaten med tryckningar hela tiden!
Kom iväg vid tjugo i elva, regnet satte igång en halvtimme senare, men vid halv ett blev himlen åter blå!
Cyklade förbi den gamla Bundestag i Bonn. Har Tyskland fått det bättre sen återföreningen efter murens fall 1989? Västtyskarna tycker nog att det kostat alldeles för mycket att bygga om det gamla öst, och många "ossies" tycker att det var bättre förr, när de flesta hade jobb, om än lönen var skral och man fick vänta tio år på den beställda Trabanten! Men visst vill man väl tro på att det hela ska leda till något gott, till slut!  De, som vunnit något, är väl de framåt i gamla öst, entreprenörerna, som tagit tillvara möjligheterna och gjort något av dem!
Rhen visade sin bästa sida när solen kom. Regnkläderna åkte av och temperaturen steg till tjugo grader. Att det var lördag och höstfester i nästan varenda by, t.ex. "Kirmesfest", då man utser körsbärsdrottning och har allmänt trevligt, gjorde det svårt att hitta hotell. Klockan var nästan halv sex när jag via ett telefonnummer på ett feststängt hotell, lyckades få ett rum på hotellet. Värdinnan kom i bil och låste upp, så nu bor vi ensamma i ett "eget" hotell. Har varit och ätit på en pizzeria, som drivs av en irakier, som bott i asylläger i Alvesta i sju månader, innan han förstod att han hade större chanser till utkomst här i Tyskland än i Sverige. Han kunde redan jättebra tyska, om jag nu är kapabel att bedöma det!
Har tvättat strumpor och kalsingar, de blir nog inte torra tills imorgon, men efter ytterligare en natts torkning ska de nog gå att ha bland resten av kläderna. Ska ligga stilla en dag i Mosel, så vi hinner lämna in kläderna nånstans, det mesta behöver tvättas nu!
Kan knappast fatta att vi nästan är i Mosel - en mil kvar, bara! Och om senast en vecka är vi i Frankrike! OM vädret tillåter! Och OM kropparna mår bra!
Har fått över 1000 "klick" på bloggen nu - tack alla! Och tack för sms, kommentarer och uppringningar! Det är jätteskönt att få sån feedback!
Gonatt!IBIS-hotellet i Bonn.

Den här pråmen höll jämna steg med oss hela dagen!

Över till en ö i Rhen!

Ålakråka. (Skarv)

Lunch i Bad Breisig.

Den här mannen gjorde misstaget att mata måsarna, som blev VÄLDIGT närgångna!


Trängda av järnväg och motorväg!


På irakisk pizzeria.