Follow by Email

måndag 8 oktober 2012

Auxonne - Verdun sur le Doubs (8 okt) 66 km.


En dag utan motvind är som en kyss utan snus, d.v.s. helt underbar! Och vad gör väl då ett par timmars lätt duggregn!?
Dagens största överraskning kom vid frukosten: vi skulle inte alls betala för vår extra övernattning, bara för en extra frukost! Vi protesterade vilt, men med föga framgång! Vi hade alltså disponerat hotellet helt för oss själva och dessutom deras dator! Gratis! Ja, ni har väl redan listat ut vad vi gjorde; jovisst, delade ut ett kort till! Kommer förmodligen att bli ganska fullt i Kalleguta nästa vår! De (tjejen som serverade frukost och receptionisten, som bar Inga-Lis packning, de var dessutom gifta och ägde hotellet!) verkade riktigt intresserade av att komma!
Gick in på postkontoret och lyckade få iväg 3 kg kartor till Sverige för 28 €!   Tog visserligen nästan en halvtimme, men det var det värt! Tyckte att cykeln med ens betedde sig som en sportbil! Lätt som en fjäder...!
Fin cykelväg mot Seurre. På ett ställe växte hundratals små fina champinjoner vid vägkanten! Har aldrig sett så många på samma ställe, måste ha varit ett par kilo!
Skyltarna var som vanligt; först en cykelledsskylt och omedelbart därefter en skylt som angav förbud mot alla fordon, ÄVEN cyklar! Bara att strunta i!
Turistbyrån i Seurre fixade rummet ett par mil längre fram - lovade att det hade både dusch och toilette, men det senare saknades dock! Nåväl, vi verkar vara de enda gästerna, så det ska nog gå bra!
Vi hittade en fantastiskt bra restaurang i byn. Vi var 6 personer i hela lokalen, förutom kyparen! Jag tog en forell (truite) och Inga-Lis lammkotletter. Tillsammans med traktens viner smakade det fantastiskt! Avrundade med varsin 'cafe longue'  innan vi gick tillbaka till hotellet i ett lätt duggregn. Hoppas det har upphört när vi vaknar!

Att räkna broar var viktigt ur navigeringssynpunkt!

Fransk, motstridig skyltning!

Champinjoner en masse!
Undrar varför båten fått detta ölandsinspirerade namn?


Vågar man sig förbi de här skyltarna?

Krigsminne.

"Voie Bleue" den blå vägen (hmmm!), tillika europacykelväg nr 6.

Lyckades fånga vingspetsen av en lyftande häger!!!

Motsägelsefyllda skyltar!