Follow by Email

söndag 21 oktober 2012

Tilbaka till Saint Cyr!

Ibisfrukosten var jättefin! Vädret dock lite gråmulet, men termometern visade 27 grader, när vi startade bilen. Lena och Jonas ville gärna bada en dag, och väderutsikterna sa, att i så fall borde det bli idag, eftersom måndagen kommer att bli regnig.
Vi tyckte att vi ville visa dem Cassis, en turistfälla, kanske, men ack så charmig! Gick omkring i byn en dryg timme och hittade en söndagsöppen Spar-butik, där vi kunde inhandla mat för söndagen, om nu inget skulle vara öppet i Saint-Cyr, där vi bokat rum på samma hotell, som sist, via nätet.
När vi handlat färdigt, öppnade sig himmelens portar för fullt! Vi blev fångade i affären, stod och tryckte under markisen utanför och bevittnade ett regnande, som vi sällan sett maken till! Gatan i den starkt sluttande byn förvandlades till en forsande flod! Bilar, som trotsade regnströmmen neråt hamnen, såg ut som båtar, som rev upp en stor bogvåg och skvätte vattnet flera meter åt sidorna!
Efter en halvtimme slutade regnet nästan helt, och vi kunde någorlunda torrskodda ta oss till bilen.
Söndagar i Frankrike under eftersäsong är ganska svåra för oss turister, det finns ingen bemanning på hotellen, som tar emot eventuella gäster eller svarar i telefon. Får de däremot en bokning via nätet, finns det personal där när man kommer!
Anlände vid tvåtiden och värdinnan såg glatt överraskad ut över att få se oss igen, med fler gäster i släptåg!
Åt en överdådig balkong-lunch på inhandlade varor och gick sedan ut på stranden för ett dopp. Solen bröt fram ibland och vattnet var så varmt att vi låg i och simmade riktigt länge!
Efter dusch, vattnet är så salt här, att det är nödvändigt, gick vi så en timmes promenad längs stranden. Hela byn var på fötter - det var ju söndag!
En timmes siesta och sedan ut bland restaurangerna, som idag var betydligt färre än sist, eftersom det var söndag. Hittade dock ett fint ställe, där vi åt fisk, musslor respektive pizza. Allt smakade fantastiskt bra.
Sen blev det kaffe på balkongen och nu vaggar havets dyning ånyo oss till ro!
Vi hörs imorgon, bara några dagar kvar till hemflyget nu, vill gärna ha med det i bloggen, eftersom det kan vara av intresse för andra presumtiva cyklister att få reda på, hur det funkar! Har biljetter till torsdag fm, återkommer med rapporter fram tills dess och sedan själva hemresan. Sen får den här bloggen anses vara avslutad!
God natt!

Fiskegubbar i Saint Cyr.


Promenad längs playan.

Vattnet var jätteskönt!

Lunch på balkongen.
Biltur Marseille - Saint Cyr.

Stannade för att visa den hänförande utsikten över bergen!
Tog vägen över Cassis för att visa upp den staden också.
Råkade ut för världens åskoväder när vi var inne i en affär och handlade!
Ooops - jag råkade visst tappa din kamera, Lena!