Follow by Email

torsdag 18 oktober 2012

Arles - Cassis (18 okt) ca 90 km.

Strålande morgon igen! Tåget stannade så långt fram på stationen, att loket, där vi med cyklar skulle vara, hamnade utanför perrongen. Resultat: lyftet med cykel blev ca 1,5 m! Lokföraren kom dock snällt och släppte in oss och hjälpte sen t.o.m. till med lyften! Var kul att kunna se spåren FRAMFÖR sig! Konduktören stod och pratade med oss en bra stund - på FRANSKA! Tänk om man kunnat så här mycket när man studerade ämnet på gymnasiet,  då kanske man t.o.m. haft mer än bara 'Godkänt'! Men så är det ju här i livet - när man äntligen tycker att man kan nåt så är det snart dags att lägga näsan i vädret! Ser fram emot att bli minst 30 år äldre och kunna utnyttja mig av all min visdom! ;-)
Så kom vi då fram till Vitrolles, stationen vid flygfältet. Härifrån kulle det vara en LÄTT cykelbar väg till terminalen! Som visade sig vara en motortrafikled, men som tur var, hade ett vägarbete reducerat farten till 70 km/h under den kilometer, som ledde fram till flygplatsen. Otäckt ändå, eftersom många körde i säkert mer än 100 km/h!
Taktiken var att hyra in cyklarna på flygplatsen, men på biluthyrningen sa man, att det inte gick längre, p.g.a. alla bombhot! Så vi borde hyra en så stor bil, att vi kunde förvara cyklarna i den!
Jag sa att jag först ville kolla, och visst fick vi lämna cyklarna på flygplatsen en vecka! De tog dock rundligt betalt, så det blev inte mycket billigare än att hyra en stor bil! Men vi slapp allt jobbet med att demontera cyklarna och förpacka dem. Dock går cykelförvaring och frakt på 2000 kr medan våra flygbiljetter kostar 1500 kr tillsammans!
Hyrde sen en Peugeot 3008 Diesel, en jättetrevlig bil, stor som en V70 ungefär. Inbyggd navigator, annars klarar man sig inte här i Marseille! Lika svårnavigerat som Ruhrområdet, om inte värre!
Körde iväg mot Cassis, som ligger ca drygt 5 mil från flygplatsen. Byn är otroligt populär, och idag, som förra gången vi var här, var det nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats. Hittade en till slut, samt ett rum alldeles nere vid hamnen. Solen flödade ner och apotekets termometer förkunnade att det var 24 grader i skuggan!
Installerade oss och duschade efter en dag, med mycket släpande i trappor och ner och upp på tåg med cyklarna.
Gick sen ner till byns playa, var nästan ensamma med vågorna, som mäktigt dånade in över sanden. Satte oss på en terasservering och såg skymningen sänka sig över bukten. Borgen på klippan ovanför oss skimrade i strålkastarbelysningen, rödvinet smakade underbart! Mycket bättre kan man nog knappast ha det! Vi gick hem innan de kolsvarta molnen nådde ända in till land. Men nu gör det inte så mycket längre om regnet kommer - vi har ju en varm, trygg bil nästa vecka! Men inte samma tjusning av att ta sig fram för egen maskin!
Vet inte egentligen, vilket som är bäst - och inte behöver man välja heller! Tack för att du lyssnat idag!
Vatten- och elhärva utanför hotellfönstret!


Takåsarna i Cassis.

Marinan var stor!

Borgen, som vakar över staden.


Kvällspromenad.

Den obligatoriska boulodromen.


Kul att åka karusell - om den inte snurrar!


Playan i Cassis.

Borgen på klippan i strålkastarbelysning.

 
Lyssna på dyningens brus!
Retroexemplar av Fiat 500.


Vill ha, vill ha....!

Vårt hotell.


Frukostrummet är glasverandan på andra våningen. Var fint att sitta där på kvällen också och studera folkvimlet!

Gatorna var belagda med jättehal marmor!

Samma båttyp, som vi sett på Malta!

Första skymten av Medelhavet genom tågfönstret!