Follow by Email

måndag 15 oktober 2012

Chateauneuf - Orange (15 okt) 71 km.


Trodde att vi var ensamma på hotellet,  men det var faktiskt en människa till, som åt frukost tillsammans med oss! Skönt att träffa lite folk! Temperaturen var bara 13 grader vid halv nio, så doppet i poolen, som jag sett fram emot, fick hoppas över. Lasse, har du sagt att vi ska börja med 144:an, så gör vi det, såklart! Bifogar en bild, som bevis!
Stigningen var oerhört jobbig. De två kilometerna till passets högsta punkt tog ungefär 40 minuter! Dagen till ära hade vi faktiskt en stark medvind, som avsevärt förenklade uppstigningen! Vågar inte tänka på hur det skulle varit, om vi haft motvind! Sen hade vi 4 km nerförsbacke! Med vinden i ryggen fick man hela tiden bromsa vid 35 km/h, eftersom asfalten hade många skavanker, som lätt blev farliga i högre hastighet.
Efter Donzere tog vi lilla bron över till ön, eller 'les Iles', som det stod på vägvisaren. Ön var nästan helt täckt av äppelodlingar.
Från Pierrelatte tog vi vägen österut över kanalen och drog förbi ett par förbudsskyltar, som klart uttryckte att vår närvaro på denna fina cykelväg var helt olaglig! Ibland måste man bara ta chansen! Man kan inte låta 15 km cykelväg, spikrak med medvind, dessutom oerhört stark,
vara outnyttjad!
Strax innan Bollene hade vi en underbar lunch, med pate' och en halv flaska rose'.
Stadens turistbyrå fixade ett rum åt oss i Orange, endast 3 mil avlägset. Men nu började dagens stora utmaning: att hitta en cykelbar väg!
Låter kanske inte så svårt, men efter vad jag berättat om fransk skyltning och faktumet att Rhonedalen härifrån endast var ett par km bred, och dessutom skulle ha plats med både en motorväg och en motortrafikled, så blir det inte mycket 'vita' vägar kvar! Vi trixade hit och dit, några gånger blev dert helt fel, men på något sätt kom vi ändå framåt!
Passerade en fantastisk fästning på bergskammen i Mornas. Nästa gång vi passerar här med bilen, ska vi verkligen ägna några timmar åt den!
Till slut hade vi trasslat oss ända fram till Piolenc utanför Orange. Tror vi förstod var hängbron finns, Lasse! Vid 'la Bedarride'? Vi valde ett annat alternativ: 250 meters cykling på NR7, fruktansvärt!, och sen promenad över kanalbron på trottoaren! Sen fanns det en vit väg!
Kom fram till hotellet 'Campanile' vid halv sju, ganska trötta. Åt en fantastisk middag med vin, de kan det här med mat i la France!
Hur ska vi nu ta oss vidare i motorvägseländet? Två dagars cykling kvar, gäller att njuta! Är bara ca 15 mil från Medelhavet nu, tar tåget de sista 10 milen, eftersom det verkar väldigt svårt att cykelledes ta sig ända fram till flyget i Marseille.
Vi har cyklat 195 mil totalt nu, bör väl spränga 200-milsgränsen innan vi lägger av och tar tåget!
Ringde grannen Ewa på Öland ikväll, och hon trodde inte att det varit farlig frost för blommorna på Öland ännu! Skönt för våra 150 pelargoner, som står utan tillsyn under sina skötares frånvaro! Längtar hem!
Hotell "Le Mistral" i quartier Pelican.

Lite för kallt (15 grader) för ett morgondopp!


Vinstocksplantskola? Eller VAR det så små vinstockar?Här började en 4 km lång, brant uppförsbacke!


Någon har skrapat av den vita färgen så det såg ut som en amerikansk stridshelikopter!


Över till ön via kraftverksbron i Donzere.Förbjuden cykelväg med MEDVIND!!!!Här lunchade vi, motorväg till vänster, floden till höger! Hur skulle vi ta oss ur det här dilemmat?


En otrolig klippfästning utanför Mornas.