Follow by Email

fredag 28 september 2012

Trier - Nennig (28 sept) 53 km.

Hotell "Klosterschenke" i Pfalzel

Hur klarar det här huset ett stenras?

Närmar oss Trier.

Mariensäule vakar över staden!

Bron över floden till Trier.Porta Nigro.
Altstadt Trier.


Domen i Trier.
Gesäller på sin treåriga resa.

Lär ska vara Tysklands äldsta bro!

Här mynnar Saar i Rhen.

Gammal bro, som bombats under andra världskriget.


Färja från Luxemburg till Tyskland.

Mosel-cykelvägen!


Gränsen till Luxemburg.

En trappa med hemligt mål!?
Fick reda på att vårt hotell byggts som kloster på 600-talet, brändes ner 200 senare av  vikingar!Kom iväg vid tiotiden. Grått, men inget regn! Cyklade mot centrum av staden och besökte Porta Nigra, som utgjorde skyddet för stadens norra stadsport. Den byggdes 100 år e.Kr i sandsten utan bruk mellan stenarna. De fogades ihop med järnkrampor. 1028 lät munken Simenon sig muras in levande i ett av tornen, där han levde 7 år. Över staden vakar Mariensäule, en 40 meter hög staty uppe på ena sidans berg.
Vi besökte också Triers dom, som är byggd på rester av ett romerskt palats.
Äntligen, efter nästan en veckas regn, bröt solen fram! Jackor o regnställ av, och vi cyklade åter i tshirts och shorts!
Lunchen avnjöts på en moselterrass i Temmels, dock utan temlor! Dock prövade vi en sak, som vi aldrig druckit förut: Hefe-schnaps! Alltså snaps, som bara destillerats fram från jäst och vatten, inget socker!
Kom så fram till Luxemburg, där vi tog den lilla färjan över till tyska sidan av Mosel. Hur det nu kan komma sig, men vi känner oss mer hemma med språket där! Tids nog får vi pröva vår skolfranska, som nog inte är lika bra, som vår tyska.
Fortsatte på den tyska sidan, men gjorde ånyo en avstickare över floden till Vormeldange på Luxemburgsidan för att inhandla diverse livsnödvändigheter. Ringde ett hotell i Nennig, ca 15 km längre fram och fick ett rum, som vi anlände till vid femtiden. Restaurangens musslor var det godaste vi ätit på hela resan! Sköljde ner dem med ett torrt, vitt vin från en av byns vinbönder.    
För övrigt kan tilläggas, att vi passerat 100-milagränsen med råge (107 mil), eller har jag redan nämnt det? Blir svårt att skilja på all information man ger när man pratar i telefonen, sms:ar och bloggar! Ursäkta om jag upprepar mig!

Trier.

Musslorna i grytan är för EN person!!

Hefe-schnaps.