Follow by Email

torsdag 11 oktober 2012

Fleurville - Montmerle (11 okt) 51 km.

Här bodde vi i Fleurville.


Marinan i Macon.

"Infarten" till Macon.

Vad är detta för frukt?Katedralen i Macon.

Turistbyrån (igenkänningsfaktorn är hög, eller hur Lisa o Lasse?)

Hörde att de haft frost i Sverige!

Här gick Tour de France i juli!

Åsnorna står som spön i backen!

Massif Centrale?

Nästan som Dala-kurbits!

Kyrkan utanför Montmerle.

Frukosten var jättefin! Obegränsat med kaffe av Zoegaskvalitet! Nypressad apelsinjuice och baguetterna var så nybakade, att de knappast hunnit svalna!
Styrkta till kropp och själ rullade vi igång längs en Saone, höljd i dimma efter nattens ösregn.
Vilka fågelupplevelser floden ger! Plötsligt finner man sig stå öga mot öga med en mäktig ormvråk, som slagit sig ner för att vila på en staketstolpe! Stoiskt sitter den kvar, väl vetandes att en cyklist är ofarlig så långe han rullar! Stannar man däremot för att slita fram kameran, fäller den omedelbart ut sina jättelika vingar och flyr därifrån!
Hägrarna sitter vid stranden, likt egyptiska gudinnor alltid i profil och helt blickstilla! När man kommer i jämnhöjd med dem, vrider de blixtsnabbt på huvudet åt motsatt håll, likt en tävlingsdeltagare i en tango, för att ha full kontroll över att inkräktaren verkligen avlägsnar sig. Stannar man då, lyfter de omedelbart, likt ett segelflygplan, som förs uppåt av en osynlig termik...
De 17  kilometerna till Macon avverkades på en dryg timme! Tack Lisa och Lasse för tipset att turistbyrån låg vid katedralen! Bifogar ett par 'igenkännandets-glädje-bilder' åt er! Anlände dit en kvart innan lunchstängningen! De fixade ett rum åt oss 35 km längre fram. De tyckte dock, att vi skulle fortsätta på flodens västra sida, men åsynen av motorvägarna och motortrafiklederna på kartans västra strand, fick oss att välja den andra sidan!
Och tur var väl det: vi följde en 'gul' väg (kartfärg för måttligt trafikerad väg), där trafiken var nästan obefintlig så dags och inga stigningar förekom. Samtidigt sprack himlen upp och temperaturen steg raskt till 25 grader! Livet lekte!
Hittade ingen bra lunchplats, då jag föreslog en kyrkogård, som vi passerade, tyckte Inga-Lis att vi i så fall skulle ätit gravad lax!!! Och eftersom någon sådan inte medfördes, fick det bli en vanlig rastplats lite längre fram!
Kom fram till hotellet vid 16-tiden. Duschade och bytte om. Svåra frågor att ta ställning till: skulle vi fortsätta genom Lyon, genomkorsat av motorvägar och dito trafikleder? Att ta sig igenom staden på smågator, skulle säkert ta en hel dag i anspråk, stan är jättestor?
Kan man ta tåget genom stan och få med cyklarna? Ska försöka få hjälp av en turistbyrå imorgon, går det, så lutar det nog åt att vi 'fuskar' 5-6 mil!
Hoppade över hotellets restaurang, som hade priser, som började kring 30€. Per PERSON!
Gick istället ut på 'stan' och hittade ett trevligt turkiskt kebabställe, där maten smakade fantastiskt och bara kostade en tredjedel mot på restaurangen!
Regnet satte igång när vi gick hem, och nu åskar det för fullt!
Hotellet ligger precis vid floden, vårt sovrumsfönster vetter mot den! Ska bli underbart imorgon bitti att dra undan gardinen och se solen skina över vattnet! För vackert väder ska det bli imorgon, det har vi bestämt!


Årets hotellmodefärg igen!