Follow by Email

söndag 14 oktober 2012

Livron s Drome - Chateau Neuf (14 okt) 61 km.

Solen bröt igenom dimman ganska tidigt. Vi cyklade 5 km tillbaka för att hitta 'strandvägen' längs Rhone. Alldeles nylagd betong fick upp farten ordentligt! Fotograferade sydafrikanskans hotell från andra sidan, vet inte om jag ska maila henne och berätta hur det gick? Man är kanske lite långsint!?
Cyklade genom ett lövskogslandskap längs Rhones strand. Fåglarna kvittrade minst lika bra som värdinnan i Fleurville, kanske t.o.m. ännu bättre!
I Tourettes (ja, som i syndromet!)  drog cykelvägen iväg med oss upp i bergen! Vi hamnade mitt i en jättelik loppmarknad! De sålde bl.a. helt underbara leksaker från 70-talet! Vägen klättrade vidare mot himlen, mycket gående blev det! I Savasse såg vi en kinesisk mur i miniformat!
Vi hade nu haft ett bergsmassiv mellan oss och Rhone, men nu tog det slut och vi susade åter ner mot floden i god fart! Lite förtar det glädjen av farten att tänka på hur slitsamt man hade erövrat dessa höjder, men så är det: alla framgångar ska betalas, oftast med mycket slit!
Vi beslöt oss för att söka hotell i Chateau Neuf, hittade ett i en broschyr vi hade tagit igår! Det visade sig att hotellet, som vanligt är på söndagar i Frankrike, höll stängt helt till kl. 18. Vi kom dit redan vid 16.45. Hur göra? Vi beslöt att vänta tills de öppnade och lita på telefonsvararens besked! Kvart över sex kom ägaren, och visst fanns det rum! Men hotellet var egentligen stängt, liksom restaurangen! Jag sa, som vanligt på söndagar, att vi inte behövde nån rumspersonal, vi ville bara sova! När han accepterat det och börjat skriva in oss, frågade jag försiktigt om de eventuellt hade någon ost i kylen? 'jag gör gärna en osttatlrik', svarade han,'eller vill ni ha varsin?'. Dessutom kunde vi få vin till, men jag talade om att vi hade en egen flaska med oss. 'jag kommer bort med osttallrikarna när ni installerat er', sa han och försvann in i köket.
Duschen var efterlängtad och osten och vinet gjorde oss lagom avspända för att sova. Var bara det att vi hade bloggskrivandet kvar och att föra katalog över fotona, som vi tagit. Att försöka komma ihåg var man tog ett foto när man kommit hem, är nästan omöjligt, trots att man har datum och klockslag!
Klockan är strax halv tio, ovan nämnda saker är avklarade och nu ska det bli skönt att överlämna sig i Morfei armar!
Hotellet i Livron-s-Drome.

Vilket härligt vägg-mönster!


Gammal vattenkvarn.

La Voulte.


Sydafrikanskans (eller "käringens", som I-L säger) hotell, där cyklarna kidnappades igår!

Rhone söderut.

Alldeles nygjorda broar och cykelvägar!
Bron till La Pouzin.

Skyltarna stämde inte med våra kartor när det gällde, vilken sida man skulle ta!

Enorma äppelodlingar!Vaddå okänslig tillbyggnad?

Översvämningspassage.

Man kan ju undra över hur det är att bo här - har alla Tourettes syndrom, eller?

Hamnade mitt i en loppis!

Nostalgifaktorn var hög!

Var MYCKET nära att vi missade den här skylten!

Som om det skulle bli mer miljövänligt av att man målar en bild av ett barn på kyltornet!!!

Här var faktiskt vägen BRANT!

Lavendelodlingar överallt.


Det tar lång tid att passera en sån anläggning!Fick ett berg mellan oss och floden.

Förra bilden på kartan! Vi körde den lilla vita vägen vid mitt finger.

Kinesiska muren i Savasse.


Kyrkan i Savasse.


Ancone.

Ej att förväxlamed Chateauneuf du Pape, där vinet med samma namn görs