Follow by Email

tisdag 25 september 2012

Bruttig - Pünderich (25 sept) 39 km.

Utanför Beilstein.

En av de charmigaste turistfällor som finns - klart besöksvärt!


Ser ni spåret rakt upp?

Skulle gärna vilja åka med på en sån här "vin-moppe" nån gång!

Mogna druvor i Mesenich.


Ruinen "Klosterstub`n" i Brem eller Eller(!).


Bron i Bullay är smal!


Fåglar strax utanför Zell.

Zeller Schwarze Katze.

Här lunchar vi på de Brötchen vi fick med oss av Ruth och Andreas i Bruttig.

Strax utanför Briedel.

Marienburg utanför Punderich.


Febrig och trött på hotell redan kl. 15!

Vårt hotell "Gästehaus Kuhn", vingård och restaurang.Vingårdstransportör med exakt rätt bredd!

Vin även UTANFÖR väggarna!


Vad heter detta träd?

Vilka mysiga restauranger !

Byskolan.


Flaskpåfyllningsapparat.

Skolgården i byn.

Gamla och nya tunnor!


Kolla kabeldragningarna!

1993 års högvattennivå finns markerad på denna "Pegel"
Jag kände mig ordentligt utvilad efter gårdagens viloavsnitt, men Inga-Lis verkade t.o.m. något sämre idag. Fortfarande febrig, men "stubborn like a mule", som hennes engelsklärare en gång karakteriserade henne, skulle hon naturligtvis cykla även idag!
Frukosten var jättefin och värdparet Ruth och Andre var hela tiden närvarande och såg till att vi åt ordentligt! Han är "Wintzer" d.v.s. vinbonde och hon sköter pensionen med 7 rum. De har öppet april till november och sedan renoverar de något rum varje år. Allt var i toppskick! Vi pratade mycket även med de andra gästerna, de var väldigt intresserade av vår cykling. Efter frukosten trugade de på oss att vi skulle göra lunchmatsäck. Jag sa att det inte behövdes, men Inga-Lis spände blicken i mig och sa på svenska att "nu gör du som de säger!" så det blev bredda Brötchen med allsköns pålägg inlindade i servetter och nerstoppade i plastpåsar, som värdparet försåg oss med. Lyckades avstyra när de ville plocka på oss kokta ägg också! Senare skulle jag ångra mig!
Så bad jag om notan - tvätten fanns inte med! Hon skulle absolut inget ha! Då hade hon alltså tvättat två STORA plastkassar med kläder och t.o.m. STRUKIT skjorta, tröjor och byxor! Jag tvingade dock på henne 17€ extra utöver rummet, summa alltså 600 kr för ett jättefint rum, toppenfrukost, medhavd lunch och två veckors klädtvätt!
Regnet drog igång omgående, dock inte på långa vägar så häftigt som igår när vi hade stannat för dagen. Ett duggande, som fortsatte till halv två. Då satte vi oss på en bänk och åt vår medhavda lunch, som vi svepte ner med en halv flaska Piesporter Trocken. Det smakade underbart och äggen hade platsat bra där också! Lovar att aldrig tacka nej till dylikt i fortsättningen!
Innan lunchen passerade vi 'Metzgerei'-et, där vi ett par gånger tidigare köpt frikadeller, som sedan avnjutits på bänken på strandpromenaden nedanför tillsammans med en flaska moselvin. Kommer ni ihåg, Brittmarie, Kent, Pelle och Gerd? Idag inbjöd dock inte vädret till dylika utsvävningar, och vi hade ju dessutom lunch med oss!
Vi passerade även Beilstein, en förtjusande by, med en borg tronande högt över sig.
I Zell tog jag ett foto av en ny version av 'Zeller schwarze Katze'. Själva byn är dock lite av en turistfälla, tycker vi, så vi cyklade raskt vidare.
Såg att Inga-Lis var väldigt trött, trots att vi inte cyklat så långt, så i Pünderich tog vi in hos ett annat Winzer-par.
Familjen drev både pension och Weinschenk. Vi vilade ett par timmar, duschade och gick ner och smakade ett glas av deras förra årsskörd. Sen tog vi en runda i den lilla förtrollande byn; korsvirkeshusen lutade sig formligen mot varandra, trötta av flera århundranden på nacken (eller säger man 'nocken' när det gäller hus?) Därefter lät vi familjen servera oss underbara 'Hänchenbruststreifen' med pommes.
Klockan är bara nio, vi kommer att sova om en halvtimme!