Follow by Email

tisdag 2 oktober 2012

Charmes - Bains les Bains (2 okt) 60 km.

Jobbig uppförsbacke!

Ny typ av landskap - betesängar!

Samma höstastrar som i Kalleguta, men så mycket större!

Typisk Lorraine-by!

Lunch utanför en skola i Uxeny.

Underbar cykelväg längs Canal de l´Est.

Slussar var 500:e meter, ibland var 200:e!

Lägg till bildtext


Här ska båtarna använda fjärrkontrollen för att slussportarna ska öppnas/stängas.

Ett av hundra misslyckade foton på häger, som ej ville vara med på bild!!

Sista prövningen - upp från kanalen till hotellet!

Skön känsla, när man ser att man är på rätt väg.....
Dagen har varit en toppendag i dubbla bemärkelser: dels sken solen som en svensk sommardag och dels passerade vi en höjdtopp i vår del av Frankrike, som gav effekten att allt motströmscyklande längs Rhen och Mosel nu på en gång byttes med medströmscyklande. Rhen o Mosel flyter ju huvudsakligen norrut, medan åar och kanaler, som vi nu följer, flyter söderut. Alltså har nerförsbacken börjat.
Vi tog farväl av den trygga Madame Moselle efter 15 km vid Ivigny, kändes lite pirrigt att nu ta skuttet över till Saone! Moselle hämnades på oss omgående för att vi svek henne; backarna och motvinden var mördande! Värmen gjorde det inte bättre! Vi kämpade och led i två mil, visserligen oerhört vackra, men ack så jobbiga!
Så nådde vi till slut kanal 'de l'Est'! Föreställ er känslan att cykla på en nyasfalterad remsa, hela tiden neråt och var 500:e meter en sluss! Ibland var det bara 200 meter mellan slussarna! Och detta fortgick 25 kilometer! Hjulen snurrade på femmans växel nästan hela tiden och det sjöng om däcken, en underbar musik!
Vi hade fixat rum redan på morgonen med hjälp av turistbyrån i Charmes, hotellet i Bain les Baines var både ganska billigt och bra! Ingen wifi, men det fixade greken på den restaurang, där vi nu sitter och avnjutit en jättegod kebabtallrik!
Nu har vi bara en dag kvar till Saone!
Försökte hitta någon att intervjua, men det var alldeles folktomt hos Svenssons....