söndag 23 september 2012

Kesselheim - Klotten (23 sept) 57 km.

Avfärd från "Rheintal" i Kesselheim.

Eckhardt, gammal långturcyklist, gick med oss en bra stund för att visa vägen.

Motorvägsbron i Winningen.


Gondorf.





Vårt hotell "Zur Linde" i Klotten.

En liten bilfärja alldeles nedanför balkongen.

Fin utsikt över Mosel.
Tack Håkan, Lena, Lisa, Lasse, Annika, Ewa, Anders, Birgitta, Jocke, Pelle, Brittmarie m.fl för kommentarer, sms och samtal! Har fortfarande inte lärt mig att svara här, men ni ska veta att det är jättekul att få dem!
Morgonen var gråkall, men snart kom solen fram. Vi såg fram mot att anlända till "Deutsches Eck", platsen där Mosel och Rhen möts. Dock höll man på med att bygga nya översvämningsskydd där, så platsen var avspärrad och man hade gjort en "Umleitung". Detta gjorde att vi blev lite osäkra på var exakt vi befann oss i Koblenz och bad fyra olika människor peka ut på vår karta var vi befann oss. Vi fick fyra olika förslag!!! Den femte skrattade hånfullt åt oss och satte fingret på byn Kesselheim, där vi startat på morgonen!!! Han sa sig t.o.m. bo där, så han var alldeles säker! Hade vi gjort en sån dundertabbe? Vi trodde oss veta ganska ungefär var vi var, men hittade inte några skyltar som bekräftade. Så träffade vi Eckhard, en sympatisk man i 75-årsåldern. Han gav oss självförtroendet åter, och berättade att alla skyltar tagits bort för ett tag sedan. Varför visste han inte. Han GICK med oss någon km och visade sedan var cykelvägen mot Cochem började. Han berättade att han gjort cykelturer på uppåt 500 mil i sin ungdom, bl.a. runt hela Östersjön och en tur till Grekland-Turkiet! Min vana trogen, då vi träffar såna människor, gav jag honom vårt kort och bjöd in till en Ölandsvistelse. Han ville i sin tur bjuda hem oss på kaffe, men då vi bara kommit en mil, avböjde vi, något vi senare ångrade! Får se om han hör av sig via mailen! Skulle vara kul!
Så cyklade vi då längs Mosel!!! Den människa är inte född, som kan motstå att låta sig förföras och lockas av alla dessa underbara små byar alldeles invid floden! Solen fick temperaturen att stiga till ca 20 grader! Lunch avnjöts i Hatzenport, där gårdagens inlägg gick upp "i molnet" via restaurangens wifi. Varje minut av cyklingen är som en god karamell att suga på, den får inte ta slut för fort!
Har tagit in på ett hotell i Klotten, rummet har balkong mot floden, 25 meter från oss. Gissa om ankomstwhiskyn var njutbar där!
Har ätit en Cordon Bleu på kycklingfile, som smakade underbart! Hotellets wifi klarade inte riktigt av att låta oss se Aktuellt, men vi är ändå så trötta efter cyklingen och maten att det kvittar!
Mer Mosel imorgon!



3 kommentarer:

  1. Rapport från Birdsmoor
    Måndag 24 september kl 9.34
    Sol från molnfri himmel, 11 grader.
    Sotarn skall komma vid 13-tiden,
    trästegen är kollad och passar.
    Ny stege 6 min är beställd.
    Ett källarfönster skall hämtas
    från glasmästaren.
    Med soliga Ydrehälsningar

    SvaraRadera
  2. Britt-marie Lismatz24 september 2012 kl. 03:08

    Hej på er! Vad fint det är vid Mosel! Kent hälsar och säger att han cyklar med er via kartan. Solen skiner här idag och himlen är blå. Vi ska ta en liten promenad efter lunch. Hoppas att ni får fortsatt fint väder. Kramar till er båda!

    SvaraRadera
  3. Det låter härligt med Mosel! Berth och jag brukar än idag ta upp minnet av en underbar middag med Scweizerschnitzel,som vi njöt av på ett ställe utmed Mosel på vår resa dit på tidigt 70-tal!
    Idag hade vi en härlig naturupplevelse ute vid torpet då hundratals tranor flög över oss. De hade med största säkerhet slagit följe med några av "våra" tranor från en mosse i närheten. Kanske skulle de nu till alvaret på Öland och hämta fler och sen vidare mot Spanien eller rent av Afrika.Då tänkte vi att på sin långa väg söderut kanske de ser er kämpa lite längre ner!

    Många ha-det-bra-kramar från oss alla

    SvaraRadera