Follow by Email

fredag 19 oktober 2012

Saint-Cyr-sur-Mer (19 okt).

Vi hittade verkligen en restaurang, som serverade musslor! Fick varsin trelitersgryta (!) fullproppad med musslor! Och de var suveränt anrättade - spadet var rena delikatessoppan! Åt i en dryg timme! Gick sen tillbaka längs strandpromenaden, nästan helt ensamma! Vi är, inte helt ovanligt, de enda gästerna på hotellet, som är jättefint!
Imorgon blir det bad igen, om vädret är bra, och så ska vi tillbaka till Marseille och hämta kusin Lena och hennes Jonas. De landar inte förrän kl. 19, så vi har bokat hotell alldeles bredvid flygplatsen, för att vi ska kunna äta i någorlunda tid! Sen får vi se, vad vi hittar på tillsammans!Ingen dålig balkong-utsikt!

Fick varsin trelitersgryta full med de underbaraste,vitvinskokta musslor!

Kaffe med avec på balkongen efteråt.

Cassis - Saint-Cyr-sur-Mer (19 okt) ca 30 km.

Vilken morgon! Frukosten avnjöts en våning upp med stort panoramafönster mot båtmarinan. TV hade lovat regnig morgon, så det gällde att skynda på med 'målbadningen' innan regnet kom!
Dyningen var otrolig, var lite orolig för att jag skulle sugas med ut - hade varit surt tat sluta på det viset!
Allt gick dock väl och vi duschade en gång till innan vi lämnade hotellrummet! Vattnet är oerhört salt härnere!
Underbar marknad i Cassis! ALLT finns att köpa!
Tog sen bilen till grannbyn Carnoux-en-Provence, där vi igår såg att det fanns en automattvätt. Tog 1,5 h att få allt tvättat och torrt och kostade ca 10€.
Pratade med en trevlig ung fransman från Orleans, under tiden. Han hade skrivit på ett sexårskontrakt för arme'n och hade varit runt i Afrika, Libanon och en massa andra ställen. Han darrade lätt hela tiden - nån krigspsykos, kanske? Han var väldigt intresserad av vår resa och vi pratade nästan hela tiden vi tvättade, på knagglig engelska och dito franska!
Sedan körde vi vidare till Saint-Cyr-sur-Mer. Fick ett rum med balkong mot havet, 10 meter från vågorna!
Handlade, delade några smörgåsar med vitlökskorv och en halv flaska vitt vin på balkongen. Solen pressade upp temperaturen till 30 grader, fick hissa ner markisen för att stå ut på rummet! Tog ett kvällsdopp vid 18-tiden och satt sen och njöt i värmen!
Nu är det svalt och skönt på balkongen, ska ta en dusch och sen se, om vi kan hitta nån restaurang, som serverar musslor!
Ringde Sten från Ven, för att få de senaste nyheterna från vägarbetet i Nöbbelöv!
Au revoir!
Resans mål: att bada i Medelhavet!


Marknad i Cassis.


Så många olika sorters oliver!

Miniostar av get- och komjölk.Antar att en svensk hälsovårdsnämnd skulle ha synpunkter på denna exponering!

Hotellet "Chantelage" hade verkligen ett fantastiskt läge! 680 skr för ett dubbelrum, prisvärt!


Surfarna låg i hela dagen, ja ända tills det blev alldeles mörkt!Lunch, inköpt i kvartersbutiken.Äntligen fick sandalerna, som Inga-Lis häcklat mig för att jag tog med, komma fram ur packningens mörkaste skrymslen!

Här begår Inga-Lis sin "målbadning".Var det den unge surfaren som fick henna att stanna så länge i vattnet?....;-)
Här lurar katastrofen om hörnet!

Surfaren slänger sig dock av brädan...

...och jag simmar lugnt vidare, lyckligt omedveten om hur illa det kunde ha gått! Inga-Lis tänkte förstås på att säkra domstolsbevis!


Tvättinrättning, välbehövd!

Fransk soldat, som också behövde tvätta.Frukosten i Cassis.