Follow by Email

onsdag 12 september 2012

Brande-Hörner kirche - Armstorf (12 sept) 60 km samt Armstorf - Brake (13 sept) 73 km.

Tog långfrukost med Gerd o Pelle. De tog sen bilen till Gluckstadt, där Pelle lastade ur sin cykel och åkte för att möta oss. Vi möttes i Krempen, och sen cyklade vi till Gerd för att äta avskedslunch. Regnet hängde i luften och det var bara ca 15 grader. Efter lunch på torget skildes vi åt, tack för ert besök! Kanske kan ni komma ner igen om några veckor? Det var jättekul att träffas, synd att vi inte kunde cykla tillsammans!
Elbefärjan tog ca en halvtimme och därefter följde vi en ganska stor väg 35 km. Försökte hyra in oss i Lammstedt, men tji - allt var fullt! Hittade ett trevligt Ferienhaus en halvmil längre bort - en liten våning för 50 € inklusive frukost. Sonens hustru drev "Monias bistro" där vi inmundigade en enkel, billig och god middag. Sonen själv drev däcksverkstad i samma hus. Dags att tvätta efter fem dagar på vägarna! Min underbara hustru har gjort det under tiden jag skrivit! Få se om det hinner torka i natt!

Lunch i Gluckstadt.

I väntan på Elbe-färjan.


Överfarten tog en halvtimme.


På bron över "Oste"
Våningen i Armstorf.

Middag hos våningsvärdens svärdotter Monia. Maken drev däckverkstad i rummet på andra sidan fönstret!
Armstorf - Brake (13 sept) 73 km.

Av någon anledning försvann denna dags inlägg, mobiltelefonen låste sig helt. Har i.a.f. kvar bilderna från denna dag och publicerar dem här nedan:


Frukost i Armstorf.

Frukostrummet verkade fyllt med ärvda möblemang, en himla stilblandning!


Marskland mot Sandstedt.

Skyddsvall mot Weser.


På färjan över Weser.