Follow by Email

lördag 6 oktober 2012

Gray - Auxonne (6 okt) 56 km.

Det finns 2 turistbyråer i Gray. Den ena ligger bakom vårt hotell, men enligt en skylt ar den stängd efter september, då den andra, 2 km från hotellet och MYCKET högt belägen, tar över. Frukostkyparen sa dock, att byrån bakom hotellet fortfarande var öppen, så dit styrde vi kosan efter frukosten. STÄNGT! Därför började vi "klättringen" upp mot den andra - jättebranta gator sög musten ur oss! På turistbyråns dörr satt som vanligt en öppettiderlapp, som angav, att den skulle vara öppen just nu! Tror ni den var det? Rätt gissat! STÄNGT så in i bomben! Hade nu lagt en timma, åtskilligt av vår dagsenergi samt 3 km i onödan!
Solen strålade, temperaturen var uppe kring 30 grader och motvinden gjorde vad den kunde för att bekämpa oss!
Förmodligen äger vi även ett visst mått av självdestruktivitet, eftersom vi dessutom cyklade rakt in i en återvändsgränd längs Saone! Slussvakterskan tyckte synd om oss, men förklarade för oss, att enda alternativet för oss var att cykla 5 km tillbaka! Vilket innebar, att vi idag gjort 13 km mer än vi behövt!
Nåväl, de 5 kilometerna bjöd på medvind, vi tyckte att vi nästan flög fram! Och så fick vi träna lite franska också!
Följde sedan en cykelväg längs floden, och dit nådde inte vindarna riktigt lika hårt.
Rullade in i Auxonne vid halv fem, hittade en ÖPPEN turistbyrå, som fixade rum åt oss. Fick vänta en halvtimma på att hotellet skulle öppna - så är det här: ingen verksamhet i barer eller på hotell före klockan 17!
Hotellet erbjöd gratis internet via kabel, men med telefon går det ju inte utan wifi: då erbjöd sig receptionisten att låna ut sin egen dator! Kan du läsa detta, så fungerade det!
Får se, om jag kan lägga ut bilder också - blir i så fall från den ordinarie kameran, och kanske från ett par dagar bakåt i tiden!
Receptionisten bar dessutom Inga-Lis packning från cykelgaraget, som låg 100 meter från hotellet, och upp till rummet på andra våningen. Han har gjort sig förtjänt av en rejäl dricks, tyckte Inga-Lis! Höll på att svimma när hon sa det, hon brukar vara helt allergisk mot att ge dricks! Men killen var ju trevlig... ;-)
Ska ta en dusch nu och byta om och sen skriva "rent" detta i receptionen!
Tack för alla kommentarer, sms och mail! Underbart att känna att vi inte är ensamma!
Åsnorna indikerar att vi är ganska långt söderut nu!


Vilken biff!


Typisk gatlykta i Auxonne!
Har förresten kört 155 mil totalt nu! Den längsta cykling vi någonsin gjort! Gamla rekordet var 150 mil, mellan Österrike och Sverige år 2010. Till Medelhavet är det dock nog runt 90 mil ytterligare! Får se var vi hamnar!

Vätskepaus i väntan på att hotellet skulle öppna.


Det var faktiskt ganska varmt!