måndag 1 oktober 2012

Pont-a-Mousson - Charmes (1 okt) 83 km.

Idyll längs vägen.

Fors i Moselle innan Nancy.

Kanal efter Nancy. (Canal de l´Este?)

Skräcködlor är stort även här!

Bloggning pågår!
Cyklade in till centrum för att besöka turistbyrån, men den öppnade inte förrän kl. två! Tillbaks igen, en halvtimme bortkastad! I Mosel hade turistbyråerna öppet 10-12, är olika hur man tänker i olika länder!
Cyklade mot Nancy på glest trafikerad bilväg,  men backarna höll på att mörda oss! Rena berg- och dalbanan!
När vi trodde att vi var riktigt vilse, hittade vi plötsligt en cykelväg mot Nancy! Betande får, öppna sjöytor och allmänt vackert, tillsammans med den flödande solen, fick oss att bara rulla och njuta!
Vi hade lovat det trevliga paret igår att besöka Stanislausplatsen, och plötsligt dyker en skylt med det namnet upp! Dessutom ligger turistbyrån på samma plats, så valet var inte svårt! Skulle bli spännande att se, vad det var som var så fint med denna plats, att de fick oss att avge löftet att besöka den! Plötsligt var vi där, och döm om vår förvåning då vi insåg att vi varit där ett år tidigare, utan att veta vad platsen hette! Det var tillsammans med Gerd och Pelle, på en av våra 'vanliga' höstresor. Platsen omgärdas  av höga smidesstaket förgyllda i topparna. Gatubelysningen är underbara smideskonstruktioner, ofta även de förgyllda!
Gick in på turistbyrån och undrade, om de kunde boka ett rum på något hotell i någon by längs vägen till Epinal, som vi ska ta imorgon. Efter en viss övertalning fick vi så förslaget här i Charmes. 40 km skulle det vara, vi hade redan cyklat 35, så det var väl OK, tyckte jag. Bokningen kostade inget, så jag lovade som vanligt bort några dagar på Öland och gav damen mitt kort, eftersom hon gjort ett jobb, som absolut inte ingick i hennes arbetsuppgifter.
Så småningom visade vägskyltarna att det var 47 km till Charmes, och jag måste erkänna, att värmen och den ovana distansen fick oss rätt så slutkörda, innan vi var framme! Tänk att man bara för tre år sedan orkade 10 mil per dag! Åldern tar ut sin rätt!
Hotellet 'Dancourt', är bra, restaurangen är ännu bättre, men ack så dyr! Delade på en flaska Beujolais och åt en saftig biff därtill, med många små trevliga grönsakstillbehör!
Cyklarna vilar som vanligt i hotellets bakre regioner, indragna rakt genom receptionen! Skulle vilja se det svenska hotell, som erbjuder sån service!   
Håkan, tog en bild på ESAB:s huvudkontor här i Frankrike!
Bilden på Ferrarrin är tagen i frukostrummet på 'Pit Stop' där vi bodde förra natten. En gammal klenod från 1975 som idag inte är särskilt märkvärdig prestandamässigt - 250 km/h toppfart, vilket många standardbilar klarar idag! Den kördes av Nicki Lauda i en vassare version på formel-1-loppen på den tiden!


ESABS huvudkontor i Frankrike?.........;-)


Häftigt med en Ferrarri i frukostrummet!

Hotell "a-la-Gare" i Pont-a-Mousson.

2 kommentarer:

  1. Britt-Marie Lissmatz2 oktober 2012 kl. 02:03

    Hej på er! Vad det ser mysigt ut! Gott vin i Frankrike?! Vi ska åka till Oslo på lördag och träffa våra gemensamma barnbarn. (Lena och Linda kommer också upp). Det ska bli jättespännande att se Emelie ! Christina och Lasse och Micke med familj ska också med. Njut av värmen innan ni återvänder till det gråa Norden. Kram på er! Kent hälsar!

    SvaraRadera
  2. 83 km! Glöm det där jag skrev om antal veckor till Barca , alt Marseille! Du sprider dina kort till hjälpsamma människor längs floddalarna, blir det köbildning i Kalleguta får du höra av dig; vi har en gammal arbetarbod som för det mesta står tom :-).
    Att hotellen är öppna för att släppa in cyklar råkar man ut för hela tiden, vi hade dom tom stående i hotellkök och matföråd ibland. Möjligen uppfattar man stöldrisken lite olika. Men släpper man in en Ferrari så är det väl en baggis att härbergera era hojar. Vi är kvar i Knisa, festen är slut men nu väntar en djurgårdshelg, Vi är ett gäng som har som som tradition att samalas i Knisa de helger Djurgårn spelar borta mot Kalmar, på söndag är det dags.
    Lasse

    SvaraRadera