onsdag 17 oktober 2012

Arles (17 okt)

Efter picnic och dusch på hotellrummet gick vi till stationen, som ligger alldeles i närheten. Biljetten för två, med cyklar, kostar ca 250kr! Resan tar bara 30 minuter, och stationen ska ligga precis vid flygfältet! Läste nåt om pendelbussar på nätet, så vi får väl se!
Tåget går 12.03 imorgon.
Gick runt i gamla stan och tittade på alla fantastiska lämningar från romartiden, bl.a. en jättestor arena, där gladiatorspel ägde rum för 2000 år sedan. Vi bor bara några hundra meter därifrån.
Åt en halv kyckling med grönsaker på en restaurang alldeles bredvid vårt hotell. Skojade en del med värden, som på medelhavsmaner hällde upp en stor 'gångare' åt oss, när vi betalat.
Tillbaka på rummet redan kl. 8, alldeles slut! Motvinden var nog det värsta vi haft under hela resan - sån tur att dagens etapp var så kort!
Pont du Lions i Arle.

Boule (eller Petanche?) är jättevanligt här nere!

Kolla, jag fick med det flygande klotet!

Vid Rhone.


Utsikt från vårt fönster åt höger.

Utsikt åt vänster. Hotellet heter "Akacia".

Gatan mot amfieteatern.

Man kan nästan se publiken göra tummen upp eller ner!



Tyvärr var amfieteatern stängd för reparation!


Äta här?


Mycket blåa fönsterluckor och portar.


Luckorna ger ett lite ödsligt intryck, men är mycket praktiska: stänger ute värme, ljud och ljus!



Konstaterar att fortsatt cykling nog är utesluten. Dock bara några mil kvar till målet!

2 kommentarer:

  1. Åh tusan vad grymma ni är!! Jag är så svartsjuk, låter supermysigt, vill också kolla på fräsiga arenor från romartiden!

    Saknar er! hälsningar från ett stolt barnbarn vid namn Linda!

    SvaraRadera
  2. Tack för att vi fått följa med på er resa, det känns som om vi klev av våra cyklar i förgår, typ. Ha det bra och se till att ni får ett bra avslut i Marseille. Vi säger bara French Connection och Pope Eye! Sen vill vi förstås ha en badbild, annars känns det nog inte som ni gått i mål! Hur som helst, tack och hej. Vi hörs vid tillfälle när vi befinner oss på samma ö.
    Lisa och Lasse

    SvaraRadera