söndag 9 september 2012

Burg - Wangels 53 km

Burgstakken - Fehmarnsundbrucke.

Bron till kontinenten!

Vi hade tur och hittade uppfarten direkt!

Cykelbanan är alldeles för trång vid möten, speciellt när det blåser kuling!

Ibland finns det ett överflöd av cykelskyltar...

...och ibland måste man fråga Wolfgang om vägen!

Solarceller på varenda lada!

Årets modefärg på hotellinredning, verkar det som!

Middag utomhus med resans första vinglas!

Burg - Wangels, 53 km.

Texten till detta inlägg har tyvärr fallit bort någon gång under resans gång. Eftersom jag ser att jag fått två kommentarer, så bör den ju rimligtvis ha funnits där från början. Försöker därför rekapitulera något med hjälp av bilderna så här, nästan två månader senare:
Vi cyklade längs stranden mot Fehmarnsundbrucke. I andras bloggar hade vi läst att det skulle vara väldigt svårt att hitta uppfarten till själva bron, men vi hade tur och hittade den ganska omgående, gömd på "baksidan" och med en knixig väg runt själva brofästet.
Cykelbanan var så smal, att man fick stanna vid möten, eftersom det även idag blåste ganska kraftigt!
Väl över på andra sidan, började skyltningen bra, men plötsligt var det som förgjort! Så här i efterhand tror jag det beror på att vi helt enkelt inte var vana vid kartans skala och missbedömde hur långt vi hade förflyttat oss på karta.
Dock kom genast Wolfgang till vår undsättning! Han bodde i trakten och var cykelledes på hemväg. Han lotsade oss en kvart, och så plötsligt stämde allt igen!
Många gårdar hade installerat solarenergi på taken, varför är det så ovanligt i Sverige?
Vi åt lunch på en trevlig restaurang på ett museum. Solen sken och terrassen var underbar att sitta på.
Vi fick så småningom tag på en FeWo i Wangels, med kök, vardagsrum och sovrum.

2 kommentarer:

  1. Kul att följa er. Letat fram en gammal DDR-karta där Wangels finns med ute i marginalen. Får gräva lite djupare i kartbuntarna till i morgon så vi hänger med.
    Vi fick också hålla i hatten en dag och leda cyklarna då vi skulle ta oss över Rhone.
    53 km låter som ett gott dagsverk med tanke på blåst, värme, backar och växelbekymmer.
    Lasse

    SvaraRadera
  2. Hej. Sitter nu och läser om er händelserika dag den 9 sept. Ni lyckas alltid förmedla en positiv känsla till oss andra. Här rullar allt på som vanligt. Jag har har börjat förbereda trädgården för hösten. Jag gillar ju hösten så för mig är det helt okej att göra det. Jonas har inte samma känsla. Igår tog han med hjälp av en kompis hem båten. Det tar en hel dag på Göta kanal att få den till Linköping. På fredag kommer Ingalill och Rolf till oss. De stannar hela helgen. Ska bli så roligt. Fortsätter med spänning att följa er resa. Kram till er båda. 11/9. Lena

    SvaraRadera